Bankersadda Hindi   »   SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For...

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI

प्रिय उम्मीदवारों,
SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019

Quantitative Aptitude Quiz For SBI PO 

संख्यात्मक क्षमता अनुभाग ने उम्मीदवारों के रोंगटे खड़े कर देता है, जब वे बैंकिंग परीक्षा के लिए उपस्थित होते हैं। चूंकि हर दूसरे खंड का स्तर केवल जटिल और शांत होता जारहा है, इसमें कोई संदेह नहीं है कि यह खंड भी आपके जोश को ठंडा कर देता है। इस खंड में पूछे गए प्रश्न गणनात्मक और बहुत समय लेने वाले हैं। लेकिन एक बार उचित रणनीति, गति और सटीकता से निपटने के बाद, यह अनुभाग आपको परीक्षा में अधिकतम अंक प्राप्त करवा सकता है। सर्वोत्तम पैटर्न के साथ अभ्यास करने में आपकी सहायता के लिए संख्यात्मक क्षमता प्रश्नोत्तरी निम्नलिखित है।




Directions (1-5): निम्नलिखित प्रश्नों में प्रश्नचिन्ह (?) के स्थान पर क्या आएगा? 


Q1.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_2.1

43.75
42.25
45.75
47.25
44.25
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_3.1

Q2.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_4.1

 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_5.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_6.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_7.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_8.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_9.1
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_10.1

Q3.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_11.1

1.4
0.04
0.4
0.004
0.0004
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_12.1

Q4. [4963-3395]  का 8 2/7  +265.75=?+2455.6

10354.15
10578.15
10802.15
11250.15
10280.15
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_13.1

Q5.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_14.1

1.0408
1.4302
1.504
1.0204
1.0404
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_15.1

Q6.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_16.1

 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_17.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_18.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_19.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_20.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_21.1
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_22.1

Q7.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_23.1

280.4
290.4
295.4
285.4
275.4
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_24.1

Q8.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_25.1

318
12
14
16
8
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_26.1

Q9.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_27.1

 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_28.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_29.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_30.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_31.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_32.1
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_33.1

Q10.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_34.1

1
3
4
5
2
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_35.1

Q11.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_36.1

 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_37.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_38.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_39.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_40.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_41.1
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_42.1

Q12. 9999 ÷ 99 × 73 + 251 = ?

6578
8264
7624
5024
7426
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_43.1

Q13.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_44.1

 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_45.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_46.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_47.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_48.1
 SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_49.1
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_50.1

Q14. 545 का 36% + 215 का 32% –1300 का 47% = ? 

643
346
–411
–346
–643
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_51.1

Q15.SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_52.1

1170
1730
1510
1710
1071
Solution:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_53.1

               






You May also like to Read:

SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_54.1        SBI PO Quantitative Aptitude (Simplification) For Prelims: 20th March 2019 | IN HINDI | Bankersadda Hindi_55.1          


Print Friendly and PDF

prime_image
[related_posts_view]